Odvezeno tijelo
131

Završen uviđaj nakon brutalnog ubistva u Sarajevu, uhapšeni na kriminalističkoj obradi

D. Be.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Jedna osoba je ubijena, druga povrijeđena, a dvije su uhapšene i predate u nadležnost Ministarstva unutrašnjih poslova KS. To je rezime brutalnog ubistva koje se oko 19 sati u nedjelju dogodilo u naselju Vojničko Polje u Sarajevu.
"Uviđaj je završen", rekla je za Klix.ba glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Dvije osobe koje se sumnjiče za učestvovanje u incidentu u kojem je smrtno stradao jedan maloljetnik su privedene u prostorije MUP-a KS, a nad njima će se tokom noći izvršiti kriminalistička obrada.

Oni će sutra biti predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva gdje će biti ispitani, a nakon čega će tužilac sudu predložiti daljnje mjere u cilju rasvjetljavanja ovog nemilog slučaja koji je uznemirio stanovnike glavnog grada BiH.

Povrijeđeni muškarac se nalazi na KUM-u gdje će biti utvrđen stepen zadobijenih povreda. Tijelo stradalog je oko 22 sata odvezeno sa mjesta ubistva.

Podsjetimo, napad se dogodio oko 19 sati kada je jedna osoba zbodena u predjelu vrata te je iskrvarila na ulici. Policija je blokirala kompletnu ulicu sve do završetka uviđaja koji je okončan oko 22:30 sati.