|

Zavidovići: Droga nađena u vodokotliću

Zavidovići: Droga nađena u vodokotliću
0
F
FENA
28.11.2014. u 15:13
11
komentara
0

dijeljenja
Zavidovići: Droga nađena u vodokotliću
Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona, od Policijske stanice Zavidovići, bit će dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv H.T. i S.E., zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.
Policija je na osnovu naredbe Općinskog suda u Zavidovićima izvršila pretres stana vlasništvo osobe H.T., koji koristi i osoba S.E., i pronašla 14 pakovanja biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, skrivenih ispod poklopca u vodokotliću.

Osobe H.T. i S.E. su lišene slobode i sprovedene u službene prostorije gdje su zadržana i gdje je nad istim od operativnih službenika zavedena kriminalistička obrada, te se pristupilo dokumentovanju krivičnih djela počinjenih od navedenih osoba.

Pronađena biljna materija je privremeno oduzeta i bit će dostavljena Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ MUP-a ZDK-a radi vršenja potrebnih vještačenja. Nakon završetka istražnih radnji, prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, slučaj će biti ustupljen Kantonalnom tužilaštvu ZDK-a na daljnji zakonski postupak.
Prijavi grešku


Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...