Crna hronika
14

Zarif Seferović uhapšen zbog likvidacije njegove supruge u Živinicama

Piše: E. F.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Zarif Seferović, suprug Svetlane Seferović koju su jučer navodno opljačkali pa ubili drumski razbojnici na lokalnom putu u Živinicama, uhapšen je zbog sumnje da ima veze sa smrću njegove supruge.

Potvrdio je ovo za Klix.ba i postupajući tužitelj Ivo Iveljić.

"Osumnjičeni je predat u nadležnost tužilaštva zbog sumnje da se dovodi u vezu sa ubistvom te će biti saslušan tokom današnjeg dana", kazao je Iveljić za Klix.ba.

Istakao je kako se još uvijek utvrđuje ko je zapravo izvršitelj brutalne likvidacije Zaifove supruge Svetlane. No, kako se čini, policija je posumnjala u iskaz Seferovića koji je jučer policiji prijavio ubistvo.

On je ispričao kako su dva nepoznata razbojnika zaustavili automobil Opel Zafira u kojem su se vozili on i njegova supruga. Potom su uz prijetnju pištoljem od njegove supruge iznudili novac a nakon što im je ona dala određenu količinu, nezadovoljni istom, u nju su ispalili tri hica.

Žena je ostala mrtva na mjestu, a razbojnici su, prema njegovim kazivanjima, Seferoviću kazali da se udalji sa lica mjesta. On je otišao u policiju i prijavio cijeli slučaj.

No, njegov iskaz je imao neke nelogičnost pa ga je policija uhapsila zbog sumnje da je zapravo on ima direktnu vezu sa ubistvom vlastite supruge koja je vrlo imućna te da je potom iscenirano razbojništvo. No šta se tačno dogodilo, biće poznato nakon njegovog saslušanja.

Zanimljivo je da je policija provođenjem istražnih radnji koje se dovode u vezu sa ovim zločinom uočila zapravo dva automobila na mjestu događaja i to Opel Zafiru i Audi njemačkih registarskih oznaka.

Podsjećamo, Seferovići su njemački državljani iako je Zarif porijeklom iz Doboja a Svetlana je rođena u Nišu.