|

FOTO
/
Zaplijenjeno 15 kg skanka u akciji FUP-a u Sarajevu

Zaplijenjeno 15 kg skanka u akciji FUP-a u Sarajevu
0
S
Sarajevo-x.com
15.12.2011. u 11:12
36
komentara
0

dijeljenja
Policijski službenici Odjela za borbu protiv zloupotrebe droga Federalne uprave policije zaplijenili su 15 kilograma opojne droge skank, u akciji izvedenoj u srijedu na području Kantona Sarajevo. Jedna osoba je uhapšena.

Narkotička sredstva su pronađena u putničkom vozilu kojim je upravljao uhapšeni te su bila sakrivena u improviziranom bunkeru, odnosno duplom dnu kombija. Droga, raspoređena u 15 pakovanja od po jedan kilogram, je bila namijenjena daljnjoj rasprodaji na području Sarajeva, a dovezena je s područja Republike Srpske.

Zaplijenjena narkotička sredstva bi u uličnoj rasprodaji dosegla cijenu od oko 75.000 KM, odnosno, ukoliko bi bila pripremana za prodaju pojedinačnim konzumentima, moglo bi biti spravljeno i do 15.000 paketića.


Osoba lišena slobode je Đ. V. (1948), državljanin Bosne i Hercegovine, nastanjen na području Republike Srpske, a nad njim se provodi kriminalistička obrada u sjedištu Federalne uprave policije.

Uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, uhapšeni će biti predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Sarajevo na daljnje postupanje, saopćeno je iz FUP-a.
Daljnji rad po ovom predmetu je u toku.


Zaplijenjena opojna droga prebačena je u Centar za forenzičku i informatičku podršku Federalne uprave policije, gdje će biti izvršena potrebna vještačenja.

Pronađene i oduzete količine opojne droge, definitivno su Federalnu upravu policije, kada je riječ o ukupnim količinama pronađene i oduzete opojne droge u 2011. godini, pozicionirali kao jedan od najuspješnijih policijskih organa u Bosni i Hercegovini u borbi protiv ove vrste kriminala.
Prijavi grešku


Komentari (36)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...