Crna hronika
30

Zapaljen automobil ljekara KCUS-a na Bjelavama

Piše: N. J.
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Nepoznati počinitelj je u noći sa nedjelje na ponedjeljak zapalio automobil ljekara Klinike za neurohirugiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Avdulaha Hasanagića, potvrdio je za Klix.ba sam Hasanagić.

Prema njegovim riječima, požar na parkiranom automobilu Seat Altea buknuo je nešto prije dva sata ujutro u Gabelinoj ulici u sarajevskom naselju Bjelave.

"To se desilo pred sam kraj sinoćnje utakmice Argentina - BiH. Tada su me pozvale komšije i rekle da gori automobil", kazao je Hasanagić za naš portal.

Ističe kako je izbjegnuta veća nesreća, zahvaljujući ponajprije intervenciji momaka iz obližnjih kafića.

"Šteta na automobilu je potpuna, međutim, hvala Bogu da nije došlo do eksplozije, ili da se vatra nije proširila na nekoliko drugih automobila koji su bili parkirani u blizini", kaže naš sagovornik.

Dodaje kako je slučaj prijavio policiji, te očekuje da istražni organi urade svoj posao i pronađu krivca za ovu paljevinu. Stoga nije želio govoriti o bilo kakvim indicijama i motivima za ovaj napad.

Operativni dežurni u MUP-u Kantona Sarajevo za Klix.ba je potvrdio da je došlo do požara na automobilu Seat u Gabelinoj ulici, te da su vatru ugasili sarajevski vatrogasci u 2:15 sati. Prema njegovim informacijama, uzrok požara na automobilu još uvijek nije poznat.