Izvršena obdukcija
0

Zakrčenje krvnih sudova uzrok smrti policajca iz Prijedora

SRNA
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
U Opštoj bolnici u Prijedoru danas je izvršena obdukcija tijela policajca koji je preminuo nakon službene intervencije, i konstatovano je da je smrt nastupila usljed zakrčenja krvnih sudova i prestanka rada srca, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Banja Luka.

Policajac je preminuo jučer u prijedorskoj bolnici, gdje je pokušana reanimacija nakon što mu je pozlilo poslije službene intervencije.

U saopštenju se navodi da je muškarac D.B, koji je uhapšen jučer prilikom policijske intervencije, nakon kriminalističke obrade pušten i da će protiv njega, nakon utvrđivanja činjeničnog stanja, biti podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu za izvršeno krivično djelo "napad na službeno lice u vršenju poslova bezbjednosti u otkrivanju ili lišenju slobode učinioca krivičnih djela".

Iz CJB navode da je policiji jučer prijavljeno da je u Ulici Mateje Nenadovića u Prijedoru u 15:10 sati nepoznati muškarac sa nožem u ruci ušao u dvorište pravoslave Crkve Svete Trojice i svojim ponašanjem izazivao osjećaj ugroženost kod okupljenih građana.

Prijedorska policija je, postupajući po prijavi, uhapsila tridesetsedmogodišnjeg D.B, koji je pružio fizički otpor i pokušao da se udalji sa lica mjesta, navodi se u saopštenju.

Nedugo zatim, na mjestu događaja jednom policijskom službeniku je pozlilo, zbog čega je kolima službe hitne pomoći prevezen u Opštu bolnicu u Prijedoru, gdje je nakon pokušaja reanimacije konstatovana smrt.

Srna nezvanično saznaje da je riječ o policajcu Radenku Vučenoviću, a da je uhapšen Dalibor Banjac.