{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vozač Hitne pomoći u Foči spriječio Sarajliju da skoči u Drinu

S
21.8.2018. u 14:45
117
35
Vozač Hitne pomoći u Foči spriječio Sarajliju da skoči u Drinu
117
Vozač Hitne pomoći u Foči spriječio Sarajliju da skoči u Drinu
Ilustracija
Vozač Hitne pomoći fočanskog Doma zdravlja Miljan Pavlović spriječio je šezdesetdevetogodišnjeg Sarajliju čiji su incijali S.V. da se ubije skokom sa mosta u rijeku Drinu, potvrđeno je u Domu zdravlja.
Pavlović je primijetio muškarca koji je jednom nogom prekoračio ogradu namjeravajući da se baci u rijeku sinoć oko 23.30 sati kada je vozilom Hitne pomoći prelazio preko Južnog mosta slobode na ulazu u Foču.

"Zaustavio sam vozilo i viknuo: sačekajte, dotrčao sam do njega, uhvatio ga za ruke. Tada je naišao momak sa biciklom i pomogao mi da ga vratimo preko ograde na trotoar", rekao je Pavlović novinarima.

Muškarac je odbijao da krene u Dom zdravlja, ali ga je Pavlović, sa policajacima koji su u međuvremenu stigli, ubijedio da krene.

Dežurni ljekar u Hitnoj pomoći Igor Kapetanov rekao je novinarima da je veoma tužna i potresna životna priča Sarajlije porijeklom iz Foče.

"To je životna drama koja traje niz godina i koja je ovim činom dostigla vrhunac. Teško je bolestan, noga treba da mu se amputira, kaže da nema nikoga, da živi u Sarajevu, da nema ni zdravstveno osiguranje i da je došao u svoj grad, budući da je porijeklom Fočak, da se ubije gdje su mu i roditelji sahranjeni", kaže Kapetanov.

On dodaje da je muškarac koji je pokušao samoubistvo na mostu ostavio oproštajno pismo i još neke stvari da bi se znalo o kome je riječ.

"Posebno me je dirnulo što je oko zdrave noge zamotao novac, da bi, kada ga nađu, mogli da ga sahrane", kaže Kapetanov.

Nakon ukazane ljekarske pomoći u Domu zdravlja, S.V. je prevezen u Univerzitetsku bolnicu Foča.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: