Obdukcija potvrdila
0

Vojnik iz Istočne Ilidže je izvršio samoubistvo

SRNA
Tridesetogodišnji vojnik Davor Lubura iz Istočne Ilidže izvršio je samoubistvo u vojnoj bazi Stojkovići kod Novog Travnika, potvrdili su nalazi obdukcije izvršene u kantonalnoj bolnici Travnik.

Patolog u ovoj bolnici Amir Spahić izjavio je za Srnu da je Davor Lubura preminuo usljed velikog krvarenja.

"Uzrok smrti je krvarenje praćeno hemoragičnim šokom. Najvjerovatnije je riječ o samoubistvu počinjenom iz vatrenog oružja. Na tijelu nisu pronađeni tragovi nasilja", rekao je Spahić.

Milica Đotlo, portparol Kantonalnog tužilaštva Travnik, po čijem nalogu je izvršena obdukcija, potvrdila je za Srnu da uviđajne radnje na terenu, te prikupljena saznanja za sada upućuju na zaključak da je riječ o samoubistvu.

Đotlo je rekla da će Tužilaštvo zajedno sa istražiteljima Oružanih snaga BiH radi otklanjanja svake sumnje provesti sve potrebne istražne radnje, u okviru kojih je i obdukcija.

Ona nije ni demantovala niti potvrdila da je pored Luburinog tijela pronađeno oproštajno pismo u kojem je spominjao finansijske probleme.

Davor Lubura bio je vojnik Oružanih snaga BiH pri komandi za vojnu obuku i doktrinu. 
Njegovo beživotno tijelo pronađeno je juče ujutro u stražarskoj kućici u krugu vojne baze Stojkovići kod Novog Travnika. 

Ovo nije prvo samoubistvo pripadnika Oružanih snaga BiH. Prije tri godine na stražarskom mjestu u krugu kasarne u Rudom, na gotovo identičan način, pucajući u sebe iz vatrenog oružja, ubio se dvadesetsedmogodišnji  Dragan Batinić.