Crna hronika
41

Vogošća: U blizini Policijske uprave izgorjelo još jedno vozilo

Piše: E. F.
Foto: Ilustracija/Klix.ba
Foto: Ilustracija/Klix.ba
Nakon što je jučer zapaljen Mercedes u sarajevskom naselju Alipašino Polje, u Sarajevu je izgorio još jedan automobil. Ovoga puta u Vogošći i to u neposrednoj blizini tamnošnje Policijske uprave koja se nalazi u Jošaničkoj ulici.

Kako saznajemo u sarajevskoj policiji, gorio je Passat u vlasništvu N. A. i ovoga puta, kao i u prethodnim slučajevima, uviđajem je ustanovljeno da je automobil namjerno zapaljen. Požar su ugasili pripadnici PVB Kantona Sarajevo.

Na sreću, povrijeđenih nije bilo, ali je na automobilu nastala znatna materijalna šteta, kao i na putničkom motornom vozilu marke Nisan, vlasništvo K. V. iz Sarajeva, koje se nalazilo parkirano u neposrednoj blizini, a koje je također zahvatila vatra.

Piromani, kako se čini, bez ikakvog straha nastavljaju terorizirati ovaj grad. Dok u sarajevskoj policiji uporno tvrde da intenzivno rade na rasvjetljavanju gotovo svakodnevnih paljenja automobila, u Sarajevu je samo u ovom mjesecu izgorjelo 16 vozila. Tokom decembra prošle godine zapaljeno je osam automobila.

Vlasnici uništenih vozila ogorčeni su na policijske strukture u našem gradu, koje, prema njihovim riječima, ama baš ništa ne rade kako bi stale ukraj piromanima.