{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vjetar odnio štaflu s objekta u izgradnji na porodičnu kuću u Nedžarićima

13.7.2015. u 19:27
37
57
Vjetar odnio štaflu s objekta u izgradnji na porodičnu kuću u Nedžarićima
37
Zbog jakog vjetra u sarajevskom naselju Nedžarići došlo je do pada štafle (gredice koja čuva zelenu zavjesu koja se koristi pri gradnji) s objekta u izgradnji na stambenu kuću koja se nalazi pored nje u ulici Karla Mijića.
Nakon što nam je vlasnik kuće na koju se obrušila rekao da je riječ o skeli, te da su stanari nekoliko puta zvali inspekciju zbog neopreznosti izvođača radova, iz firme koja izvodi radove negirali su ovu informaciju istakavši da na zgradi nema skele, već da je riječ o štafli.

"Oko objekta, tačnije manje zgrade, nalaze se kuće. Iako smo bili protiv, Općina im je dala dozvolu za izgradnju. Ali, u posljednje vrijeme padaju grede, željezo i slični materijali i inspekcija je dolazila tri puta. Nakon toga postavili su vreće s pijeskom kao zaštitu, ali riječ je objektu visokom između 12 i 15 metara. Kada je puklo, svi smo se prepali, a posebno snaha koja je bila s bebom u potkrovlju", rekao je za Klix.ba Safet Merdžanić, vlasnik kuće.

Na mjesto događaja došli su i policijski službenici koji obavljaju uviđaj. Šef gradilišta nije se pojavio već je, kako nam Merdžanić kaže, poslao jednog od radnika da razgovara s porodicom.

"To je užasno. Na dimnjaku je ostao dio konstrukcije, a fasada je malo oštećena. Hvala dragom Bogu da nije niko poginuo. Zvat ćemo inspekciju i sudskog vještaka da sve provjeri", upitao je Merdžanić.

Detaljnije informacije o ovom slučaju zatražit ćemo od općinske inspekcije i policije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: