Crna hronika
2

Visočak uhapšen zbog preprodaje droge, speed skrivao u frižideru

Piše: E. F.
Pronađena droga (Foto: MUP ZDK)
Pronađena droga (Foto: MUP ZDK)
Policijski službenici iz Visokog uhapsili su jučer dvadesetjednogodišnjeg S. A. iz ovoga mjesta zbog sumnje da se bavi nedozvoljenim aktivnostima u vezi sa zloupotrebom droga.

Nakon što se tokom policijskih aktivnosti došlo do određenih operativnih saznanja da se S. A. bavi preprodajom droge, na osnovu naredbe Općinskog suda u Visokom, jučer je u ulici Novobrdska izvršen pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi osumnjičeni diler.

Tom prilikom policijski službenici su pronašli jedan prazan okvir za metke, digitalnu vagu, dvadeset pet paketića speeda težine 20,90 grama pripremljenih za daljnju prodaju i pvc kesu u kojoj se također nalazio speed, težine 72,30 grama.

Osumnjičeni je sproveden u službene prostorije Policijske stanice Visoko, gdje je nad njim izvršena kriminalistička obrada. Sporna materija je izuzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, on će od Policijske stanice Visoko biti prijavljen Tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga iz člana 238. KZ FBiH.