Crna hronika
0

Višegrad: Prijavio nesreću, a potom priznao da je udario 80-godišnjeg oca

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Policijski službenici Policijske stanice Višegrad u srijedu su lišili slobode B.R., zbog postojanja osnova sumnje da je u selu Repuševići, općina Višegrad, počinio krivično djelo ubistva.

Navedenog dana, oko 00:10 sati, Policijskoj stanici Višegrad, B.R. je putem mobilnog telefona prijavio da je 15.03.2016. godine, oko 20:30 sat, njegov otac A.R., prilikom penjanja na tavan pao sa drvenih stepenica i preminuo na licu mjesta. O događaju je obavješten dežurni tužilac koji je naložio da se formira uviđajna ekipa i izvrši uviđaj.

Nakon dolaska na mjesto događaja, na podu u porodičnoj kući pronađeno je beživotno tijelo A.R. sa vidnim povredama glave i ruku, te nepokretna starica Z.R., sestra preminulog, koja je takođe zatečena sa vidnim povredama u vidu krvnih podliva.

S obzirom da su na lešu preminulog pronađeni tragovi koji ne ukazuju na pad sa visine, te da je na mjestu događaja (u ostavi) pronađena oklagija sa tragovima koji asociraju na krv, postojao je osnov sumnje da je izvršeno krivično djelo ubistva.

U prisustvu dežurnog tužioca policijski službenici Centra javne bezbjednosti Istočno Srajevo obavili su razgovor sa B.R., koji je priznao da je dan prije prijavljivanja, u dnevnom boravku porodične kuće više puta drvenom oklagijom udario u glavu svog osamdesetogodišnjeg oca i nanio mu tjelesne povrede.

Na mjestu događaja pronađeni su i izuzeti tragovi i dokazi koji će biti poslati na vještačenje. Po naredbi tužioca danas će u prosekturi u Istočnom Novom Sarajevu biti izvršena obdukcija tijela nakon koje će biti poznat tačan uzrok smrti.

U konsultaciji sa dežurnim tužiocem policijski službenici nastavljaju rad na dokazivanju i dokumentovanju krivičnog djela.