Crna hronika
15

Više osoba tuklo policajce u parku u Banjoj Luci

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Više osoba, među kojima i dvoje maloljetnika, napalo je fizički policijske službenike u parku "Petar Kočić" u Banja Luci, te oštetili policijski automobil.

Iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka je saopćeno da je njihova policijska patrola, u noći 9.juna, fizički napadnuta od više osoba, prilikom intervencije u parku zbog uočenog narušavanja javnog reda i mira.

"Više osoba je nasrnulo na policijske službenike i udarali ih u predjelu glave i tijela rukama i nogama, a zatim flašama i stolicama oštetili službeno vozilo marke Polo", stoji u saopćenju banjalučke policije.

Policija je zbog ovog napada lišila slobode S.N. (1994.), A.K., (1993.) i dvije maloljetne osobe, rođene 1995. godine, svi iz Banja Luke, a nakon završene kriminalističke obrade pušteni su na slobodu.

Napadnuti policijski službenici su se obratili u Službu hitne pomoći radi ukazivanja ljekarske pomoći.

Protiv A.K. Okružnom tužilaštvu Banja Luka bit će podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu napad na službenu osobu u vršenju službene dužnosti i izvještaj o prekršaju zbog tuče, fizičkog napada i nepostupanja po naređenju koje su izdali policijski službenici. Navedeni je alkotestiran i tom prilikom je utvrđeno da je imao 0,82 k/kg alkohola u organizmu.

Protiv jednog maloljetnika bit će podnesen izvještaj o izvršenom prekršaju zbog nepostupanja po naređenju koje su izdali policijski službenici. Navedeni maloljetnik je alkotestiran i tom prilikom je utvrđeno da je imao 0,87 k/kg alkohola u organizmu.

I protiv njegovog roditelja bit će podnesen izvještaj o prekršaju zbog propuštanja obaveze staranja o maloljetniku.

Protiv drugog maloljetnika bit će podnesen izvještaj o prekršaju zbog tuče, fizičkog napada i nepostupanja po naređenju koje su izdali policijski službenici. Navedeni je alkotestiran i tom prilikom je utvrđeno da je imao 1,38 k/kg alkohola u organizmu.

I protiv njegovog roditelja M.K. bit će podnesen izvještaj o prekršaju zbog propuštanja obaveze staranja o maloljetniku.

Protiv S.N. bit će podnesen izvještaj o prekršaju zbog vrijeđanja, tuče i nepostupanja po naređenju policijskih službenika. Navedeni je alkotestiran i tom prilikom je utvrđeno da je imao 1,35 k/kg alkohola u organizmu.

Protiv A.P., rođene 1994. godine bit će podnesen izvještaj o prekršaju zbog tuče i fizičkog napada.

Svi prekršaji se odnose na Zakon o javnom redu i miru.