|

Vidoviću i Bulatoviću 37 godina zatvora zbog brutalnog ubistva u Istočnom Novom Sarajevu

Vidoviću i Bulatoviću 37 godina zatvora zbog brutalnog ubistva u Istočnom Novom Sarajevu
4
A. D.
13.9.2019. u 15:20
12
komentara
4

dijeljenja
Vidoviću i Bulatoviću 37 godina zatvora zbog brutalnog ubistva u Istočnom Novom Sarajevu Foto: Arhiv/Klix.ba
U ponovljenom suđenju, Saša Vidović (37) iz Bijeljine i Banjalučanin Aleksandar Bulatović (33) osuđeni su danas u banjalučkom Okružnom sudu na ukupno 37 zatvora zbog teškog ubistva Miroslava Lazarevića iz Istočnog Sarajeva 2016. godine.
Vidović je osuđen na 19 godina, a Bulatović na 18 godina zatvora, a izrečene su im jedinstvene kazne jer su, osim za teško ubistvo oglašeni krivim za izazivanje opšte opasnosti, nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja, prenose Nezavisne.

Vrhovni sud RS ukinuo je raniju presudu Okružnog suda Banja Luka, a dvojac je tada bio osuđen na ukupno 39 godina zatvora zbog ovog zločina. Bulatović je tada bio dobio 19, dok je Vidović dobio 20 godina robije.

Prema optužnici, Bulatović i Vidović su pripremili i ogranizovali ubistvo Lazarevića kojeg su usmrtili 16. oktobra 2016. godine.

Tada su dva časa iza ponoći na njega ispalili 24 hica iz automatske puške dok se vozio u golfu 7 u Beogradskoj ulici u Istočnom Novom Sarajevu.

Nakon toga pobjegli su prema Sarajevu gdje su u blizini stambene zgrade zapalili ukradeni "BMW X5" kojim su pobjegli.

U vozilu su ostavili automatsku pušku s da okvira puna municije koji su izgorjeli. Usljed visoke temperature aktiviralo se 26 metaka, a oštećena je zgrada u sarajevskom naselju Hrasno.
Prijavi grešku


Komentari (12)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...