Kodni naziv "POLO"
43

Velika policijska akcija u Banjoj Luci: Uhapšena tri dilera, zapljenjeni droga, oružje i novac

M. G.
Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, u okviru operativne akcije kodnog naziva "POLO“, lišili su slobode tri osobe, M.Đ., J.T. i B.T. svi iz Banja Luke.

M.Đ. i J.T. su lišeni slobode zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo "Neovlaštena proizvodnja i promet opojnim drogama", a osoba B.T. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo "Napad na službenu osobu u obavljanju službene dužnosti".

U okviru ovih aktivnosti izvršeni su pretresi na tri lokacije na području grada Banja Luka, koje koriste osumnjičene osobe, i tom prilikom je ukupno pronađeno oko 1.230 grama zelene biljne mase, koja se u izgledom dovodi u vezu s opojnom drogom "marihuana", pronađeno je i privremeno oduzeto oko 550 grama smeđe smolaste tvari, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "hašiš", oko 45 grama bijele praškaste tvari, koja svojim izgledom povezuje se s opojnom drogom "kokain", novcem u iznosu od oko 60.000 KM, kompletnom opremom za kućni laboratorij za proizvodnju opojne droge „marihuana“, plinskim pištoljem, tri digitalne vage, više mobilnih telefona, brusilicu, kao i druge predmete koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem navedenog kaznenog djela.

Akcija se provodi pod nadzorom Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka, a po naredbama Osnovnog suda Banja Luka.

Određene aktivnosti u sklopu ove akcije još su u toku.