Izvršeni pretresi
25

Velika akcija u Istočnom Sarajevu: Uhapšen Emin Selimić, zaplijenjeno 40 kilograma droge

A.D.
Policija u Istočnom Sarajevu uhapsila je E. S. s područja Kantona Sarajevo zbog posjedovanja više od 40 kilograma droge vrijednosti između 150.000 i 220.000 KM, rekao je načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac.

Akcija je provedena pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu. Srna javlja da je riječ o Eminu Selimiću iz Sarajeva.

Šehovac je istakao da je pretresom stana i pomoćnih objekata koje je ovo lice koristilo u Hilandarskoj ulici u Istočnom Sarajevu pronađena velika količina droge, između ostalog 16 kilograma marihuane, 14 mobilnih telefona i veći broj novčanica.

Šehovac je naglasio da je pronađeno 15,6 kilograma marihuane, 6,5 kilograma spida, 1,4 kilograma polusintetičke droge MDMA ili metilendioksimetamfetamina, 20,2 kilograma supstance kofein, pet litara amfetaminskog ulja koje služi za proizvodnju spida i 7.841 tableta ekstazija.

On je naveo da je oduzeto i pet digitalnih vaga i pribor za pakovanje droge.

Uhapšeni će danas biti predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu.

"Ovo je veliki rezultat za Policijsku upravu Istočno Sarajevo i MUP Republike Srpske", naglasio je Šehovac i dodao da se rad na ovom predmetu nastavlja.