Crna hronika
799

Večeras okupljanje građana na mjestu sinoćnje nesreće i pogibije pješakinje

Piše: E. F.
Sa mjesta nesreće (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sa mjesta nesreće (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Deset minuta prije ponoći večeras će se ispred zgrade Predsjedništva BiH i mjestu pogibije Jelene O. iz Srbije okupiti neformalna grupa građana koja će na ovaj način apelirati na vlasti da poduzmu konkretnije mjere kada su u pitanju obijesni vozači.

Naime, gošća grada Sarajeva poginula je u nesreći do koje je došlo na tramvajskom stajalištu ispred zgrade Predsjedništva BiH kada ju je upravljajući automobilom Peugeot udario Kerim Mudželet.

Automobil Peugeot 206 je krećući se velikom brzinom završio na tramvajskom stajalištu "Park", udario Jelenu ali i još jednu mušku osobu, državljanina Njemačke J.E.R. (1984.), rođen u Fiensburgu, a koji je teško povrijeđen.

Vozač je uhapšen i predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu koje će nakon saslušanja zatražiti da mu se odredi jednomjesečni pritvor.

Organizatori okupljanja upozoravaju da je na Jeleninom mjestu mogao biti bilo ko od nas ili naših najmilijih te su putem Twittera i Facebooka pozvali građane kojima nije svejedno što obijesni vozači ubijaju ljude a naša vlast ne poduzima ništa, da dođu i ponesu svijeće.