|

Vatrogasci u Zenici više od deset sati gasili vatru na otpadu sekundarnih sirovina

Vatrogasci u Zenici više od deset sati gasili vatru na otpadu sekundarnih sirovina
29
Piše: E. M.
16.5.2019. u 08:28
6
komentara
29

dijeljenja
Vatrogasci u Zenici više od deset sati gasili vatru na otpadu sekundarnih sirovina Vatrogasne ekipe noć provele na terenu (Foto: E. M./Klix.ba)
Požar na deponiji sekundarnih sirovina firme "Modernizacija" u poslovnoj zoni Šljivik u Zenici još uvijek je aktivan, a vatrogasci se već deset sati bore s vatrom.
Ova informacija je potvrđena portalu Klix.ba iz Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica gdje su nam rekli da požar još uvijek nije ugašen te da je u toku noći ljudstvo pozvano i od kuća kako bi ugasili vatru koja je aktivna već više od deset sati.

U toku noći vatrogascima su u pomoć pristigli i kamioni preduzeća Alba iz Zenice sa svojim cisternama, a kiša koja je padala ulijevala je nadu da će požar dosta ranije biti lokalizovan. Međutim, uprkos svemu tome besana noć je iza desetine vatrogasaca koji su se smjenjivali s vatrogasnim vozilima u krugu kompanije "Modernizacija".

Prema riječima dežurnog operativnog PVJ Zenica, požar bi trebao biti lokalizovan u narednih sat vremena kada bi na mjesto događaja trebali izaći pripadnici MUP-a ZDK i dežurni tužilac koji će rukovoditi uviđajem.

U požaru nije bilo povrijeđenih, a na mjestu događaja bila je aktivna i mehanizacija koja je uklanjala zapaljeni dio otpada sa gomile koja je bila obuhvaćena vatrom.

Za sada nije poznat uzrok požara.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...