Naselje Vilušići
54

Vatrogasci se i dalje bore s vatrom u Tuzli, pomaže im i helikopter Oružanih snaga BiH

A. K.
Na šumskom predjelu u tuzlanskom naselju Vilušići i dalje je aktivan požar, a u gašenju vatre pored vatrogasaca učestvuje u helikopter Oružanih snaga BiH.
Kako je za Klix.ba kazao starješina Profesioanlne vatrogasne jedinice Tuzla Jasmin Jahić, tokom protekle noći uloženi su nadljudski napori kako bi požari koji su zahvatili šumska područja iznad Tuzle u potpunosti bila stavljena pod kontrolu.

"Tokom protekle noći uspjeli smo ugasiti sve požare, osim onog koji je aktivan u Vilušićima. Stigao nam je i helikopter Oružanih snaga BiH i nadamo se da ćemo tokom dana uspjeti ugasiti vatru u cijelosti", kazao nam je Jahić.

U proteklih 48 sati tuzlanski vatrogasci radili su u kontinuitetu na gašenju požara koji su zahvatili područja Krojčice, Ilinčice, Kužića, Ravne Trešnje, Smajića, Paša Bunara i Husina.

Sve raspoložive ekipe i dalje su na terenu, a pomoć tuzlanskim vatrogascima pružaju i kolege iz susjednih općina, uz lokalno stanovništvo.

Tačan uzrok izbijanja požara na svakom od lokaliteta utvrdit će istraga, a vatrogasci već upozoravaju da j riječ o nesavjesnim građanima koji su palili biljni otpad.