Crna hronika
0

Vatra "progutala" automobil i porodičnu kuću u Tuzli

Piše: D. Brkić
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Kuća u vlasništvu Mevludina Perića i automobil Renault Megan, koji je u vlasništvu njegovog zeta, izgorjeli su u požaru koji je jutros oko 4 sata izbio u tuzlanskoj ulici Zlatana Mešića.

Pričinjena je velika materijalna šteta, prema mišljenu vlasnika više od 20.000 KM, a pravim čudom su izbjegnute tragične posljedice, jer je u vrijeme izbijanja požara u kući bilo šest osoba.

"Požar je podmetnut. Nepoznate osobe su benzinom polile automobil i zapalile ga, a vatra se proširila na kuću čije je potkrovlje u potpunosti uništeno. Sreća u nesreći je što niko nije povrijeđen, a najteže mi pada činjenica što su moji unuci pretrpjeli veliku traumu", kaže Mevludin Perić.

Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Zbog nepristupačnog terena pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice su vatrenu stihiju gasili puna dva sata. Pored krovne konstrukcije u potpunosti je uništeno potkrovlje kuće, kupatilo, terasa...

"Cijeli smo život ovo stvarali, a neko nam je to uzeo u minuti. Nisam se nikome zamjerio, živim miran i porodičan život, tako da ne mogu ni pretpostaviti ko bi to mogao uraditi", kaže Mevludin Perić.

Uviđaj su obavili službenici policije, a o požaru je obaviješten dežurni kantonalni tužilac. Istraga je u toku.

Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba