Sarajevo
0

Vatra na krovu trolejbusa u Alipašinoj ulici

Sarajevo-x.com
Na trolejbuskoj liniji Otoka - Jezero, u Alipašinoj ulici kod bivšeg kina Radnik, danas oko 13 sati došlo je do kratkog spoja na motoru MG, uslijed čega je došlo do pregrijavanja predotpora motora, što je izazvalo pojavu vatre na krovu trolejbusa, potvrđeno je za Sarajevo-x.com u GRAS-u.

Prema riječima Samire Kadić, portparola GRAS-a, dim je odmah uočen, a vozač je iz predostrožnosti koristio protupožarni aparat Službe protivpožarne zaštite ovog preduzeća, iako plamena nije bilo.

Ona je istakla da bezbjednost putnika ni u jednom trenutku nije dovedena u pitanje. Saobraćaj na liniji Otoka - Jezero nije prekinut i odvija se normalno.

Nakon policijskog uviđaja, vozilo je isključeno iz saobraćaja i prebačeno u garažu GRAS-a gdje će biti utvrđeno šta je uzrok kvara.

Iz Profesionalne vatrogasne brigade Sarajevo potvrdili su nam da su dojavu o požaru dobili u 12.53 sata, a u 13.08 sati on je lokalizovan. Prema riječima vatrogasaca intervencija je brzo završena, gorjela je plastika na krovu i prema procjenama neće biti veće materijalne štete.

Fotografije s mjesta događaja poslao je čitatelj našeg portala.