Crna hronika
12

USK: Uhapšeno pet osoba zbog proizvodnje i prodaje kanabisa

Piše: M. Ć.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Policijski službenici Sektora kriminalističke policije u koordinaciji sa policijskim službenicima policijskih stanica Bihać i Bosanska Krupa lišili su slobode pet osoba na području Unsko-sanskog kantona zbog sumnje da su počinili krivično djelo proizvodnje i puštanja u promet opojnih droga.

Uhapšeni su lišeni slobode prilikom izvršenja primopredaje narkotičkih sredstava, saopćeno je iz MUP-a USK, nakon čega su izvršeni lični pretresi, kao i pretresi vozila i stambenih objekata u kojima su nastanjeni.

Uhapšene su osoba sa inicijalima: H.D. rođen 1987. godine iz Bosanske Krupe, K.F. rođen 1993. godine iz Bihaća, B.E. rođen 1997. godine iz Bihaća, K.A. rođen 1996. godine iz Bihaća i V.H. rođen 1995. godine iz Bihaća.

"Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti slijedeći predmeti: nepoznata biljna materija koja izgledom asocira na 'Cannabis sativu', više podesnih naprava za usitnjavanje 'marihuane', više digitalnih vaga za precizna mjerenja, plinski pištolj, sprava za konzumiranje 'marihuane', veći iznos novca u raznim apoenima za koji postoje osnovi sumnje da potiče iz izvršenja krivičnih djela, te mobilni telefoni“, kazali su u MUP-u.

Pronađeni predmeti su privremeno izuzeti i prikupljeni u skladu sa odredbama zakona o krivičnom postupku i pravilima kriminalističke tehnike, te će biti korišteni kao dokaz u daljem postupku.

Kriminalistička istraga je toku.