Nakon devet dana
56

Umjesto policije, otkrila udruženja: Vozač gradonačelnika Mostara napao novinara Oručevića

R. D.
Napad na Oručevića zabilježen kamerom svjedoka
Napad na Oručevića zabilježen kamerom svjedoka
Mreža Naše društvo otkrila je danas ono što policija nije uspjela, identitet čovjeka koji je prije devet dana napao njihovog aktivistu i novinara Huseina Oručevića.

"Budući da ni devet dana od napada na našeg kolegu Huseina Oručevića nadležni u PU Mostar nisu uspjeli identificirati napadača, a imali su na raspolaganju i snimak s video nadzora i najmanje dva svjedoka, mi smo odlučili pomoći istrazi i otkriti identitet te osobe. Kako bismo prekinuli ovaj očito organizirani zavjet šutnje, danas smo otišli u PU Mostar i prijavili da je napadač na Huseina Oručevića lični vozač gradonačelnika Ljube Bešlića", napisali su.

Kažu kako se dotični zove Ivan Zovko i da je ničim izazvan, javno vrijeđao i prijetio da će polomiti ruke i noge Oručeviću, te uputio i niz vulgarnih uvreda koje nisu za javnu objavu te vodom uništio diktafon. U PU Mostar je danas obavljeno dodatno saslušanje, ali i prepoznavanje napadača.

Napad na Oručevića izvršen je 18. juna na parkingu Gradske vijećnice, a policija devet dana nije uspjevala da identificira napadača.

Oručević je u fokus javnosti došao početkom ove godine kada je Mreža Naše društvo otkrila seriju nelagalnosti u poslovanju mostarskih vlasti, a posebno kad su prije mjesec dana objavili informacije kako se zataškavaju informacije o otrovnom mulju na prečistačima otpadnih voda.