Nisu birali
5

Uhapšeni zbog 11 krađa: Visočaci ukrali kablove, tepihe, bušilice, skije, automobil....

Klix.ba
Policijski službenici PS Visoko uhapsili su dvije osobe koje se sumnjiče za 11 teških krađa u ovom mjestu.

Uhapšeni su S.M. 1997. godište i Z.M.-M. 1996. godište i nad njima je izvršena kriminalistička obrada.

Terete se da su ukrali rashladni ventilator s agregata, aluminijske felge, razne alate, set za ručavanje, bakrene cijevi, električna bušilica, tepih, električni duvač za lišće, muzičku liniju, električnu bušilicu, kablove, ključeve od poštanskih sandučića, zimsku opremu za automobil, ski opremu i skije, a kao "šlag na tortu" automobil Opel Astra.

Pljačkali su hotele, firme, privatne kuće i podrumske prostorije u stambenim zgradama.

"U sklopu aktivnosti na dokumentovanju navedenih krivičnih djela, vršeni su pretresi stambenih i drugih objekata sa ciljem pronalaska otuđenih predmeta i drugih dokaza. Izvršenim pretresima pronađen je dio otuđenih predmeta, a zavedenom kriminalističkom obradom došlo se do određenih saznanja koja će biti korisna za pronalazak i ostalih otuđenih predmeta", saopćeno je iz MUP-a ZDK.

Naznačenim aktivnostima službenika Policijske stanice Visoko uspješno je rasvijetljeno i zadokumentovano jedanaest teških krađa, te su nastavljene operativne aktivnosti kriminalističkih istražitelja na rasvjetljavanju i drugih eventualnih krivičnih djela koja su počinila ove osobe.

Protiv S.M. i Z.M.-M. biće podneseni izvještaji Tužilaštvu ZDK.