Crna hronika
1

Uhapšeni muškarci koji su obili 17 kuća u opštini Istočni Mostar

Klix.ba
Uviđaj nakon pljački (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Uviđaj nakon pljački (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nevesinjska policija dostavila je Okružnom tužilaštvu u Trebinju izvještaj protiv dvije osobe iz Mostara i jedne osobe iz Konjica zbog sumnje da su ukrali razne predmete iz 17 objekata u selu Zijemlje, opština Istočni Mostar, saopšteno je danas iz Centra javne bezbjednosti Trebinje.

Prijavljeni su I.K., A.G. i R.B., zbog postojanja osnova sumnje da su u noći 25. na 26. novembar 2014. godine u selu Zijemlje izvršili provalu u 17 kuća koje nisu bile nastanjene ili su bile u fazi gradnje i tom prilikom otuđili razne predmete.

Kako smo tada pisali, riječ je o vikendicama, a obijeni su i pomoćni objekti. Pljačkaši su tada odnijeli različit alat i elektromaterijal, a izvršili su i premetačinu u potrazi za novcem, ali i oružjem, s obzirom da u ovom mjestu ima mnogo lovaca.

Kako se radi o pograničnom dijelu između dva entiteta u istragu su bili uključeni službeni policajci iz Nevesinja, Trebinja, te MUP-a HNK.

Kako smo saznali iz MUP-a HNK narednih dana očekuje se kompletiranje istrage o ovim osobama i predmetu.

Neslužbeno smo saznali da su ove osobe otprije poznate policiji po sličnim krivičnim djelima, a jedna od njih (R. B.) pored pljačke kuća vršio je provale u trafostanice u učestvovao u krađi dalekovoda od Livna do Trebinja.

Prema nezvaničnim saznanjima, u obijanja kuća u selu Zijemlje učestvovali su: Ivan Kožulj (22) i Rahman Begluk (28) iz Mostara, te Anel Gagula (28) iz Konjica.