Srednjobosanski kanton
0

Uhapšene tri osobe zbog trgovine drogom

Sarajevo-x.com
Foto: FTV
Foto: FTV
Službenici Federalne uprave policije i MUP-a Srednjobosanskog kantona jutros su na području Srednjobosanskog kantona započeli akciju privođenja više osoba koje se dovode u vezu sa prometom opojnih sredstava.

Nakon kriminalističke obrade, kako se nezvanično saznaje, uhapšeni su Amra Kurić, Vildan Tahirović i Latif Žilić, dok je Dževdet Salihaj u bjekstvu, javila je Federalna televizija.

Sve je počelo 20. januara ove godine, kada je uhapšen 29-godišnji Benjamin Delić iz Busovače. Naime, u rezervoaru njegovog automobila pronađeno je 15,5 kilograma skanka, koji je bio znalački sakriven, tako da ga ni pas obučen za pronalazak droge nije uspio naći. U istragu je uključen i Interpol Republike Hrvatske, a dobro pripremljena akcija počela je rano jutros pretresima objekata i hapšenjima na području Busovače,Viteza i Travnika.

I ovaj put hapšenje je izbjegao Dževdet Salihaj, za kojeg se pretpostavlja da je vođa ove organizirane grupe, koji je, nakon januarskog pritvaranja Delića, pobjegao iz Travnika, te se pretpostavlja da se krije u Crnoj Gori.