Crna hronika
209

Uhapšena žena koja je automobil pun oružja dovezla u Vogošću

Piše: E. F.
Automobil i pronađeno oružje (Foto: MUP KS)
Audi u kojem je oružje pronađeno (Foto: MUP KS)
Mediha Halilović (28) uhapšena je u Sarajevu zbog sumnje da je upravo ona prije nekoliko dana u Vogošću dovezla automobil pun oružja.

Nju se sumnjiči da je učinila krivično djelo prikrivanje kada je Audi A4, koji je koristio Elvis Mahmutović iz Hadžića, odvezla i parkirala u ulici Merzuka Feriza.

Automobil pun oružja kasnije je pronašla sarajevska policija.

O ovom je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a Halilović je predata u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti osumnjičene.

Podsjećamo, u automobilu su, između ostalog, pronađena dva para registarskih tablica, tri ručne bombe, jedna zolja, 10 pušaka, dvije automatske puške, 10 metalnih okvira za municiju, 1.757 metaka različitog kalibra, tri noža, te ključevi, odjeća, rukavice i ostali predmeti za koje se pretpostavlja da su korišteni u činjenju krivičnih djela.

U ovom slučaju je ispitano više osoba, te je utvrđeno da je vlasnik automobila Mahmutović koji je priveden zbog izvršenja krivičnog djela 12. marta.