Akcija "Kameleon"
475

Uhapšena sutkinja suda u Zenici, osumnjičena za korupciju

E. M.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Sutkinja M. K. Općinskog suda u Zenici uhapšena je danas u sklopu akcije "Kameleon" koju su po nalogu Kantonalnog tužilaštva ZDK obavili službenici FUP-a uz podršku OSA-e.

Iz Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona danas su informisali javnost da je M. K. nakon višemjesečnog praćenja i istražnih radnji u sklopu akcije "Kameleon" uhapšena sutkinja Općinskog suda zbog osnova sumnje da je u dužem vremenskom periodu činila određena koruptivna krivična djela.

"Po nalogu Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, pripadnici Federalne uprave policije Sarajevo uz asistenciju i tehničku podršku Obavještajno sigurnosne agencije, dana 09. marta 2020. godine lišili su slobode sutkinju Opiinskog suda u Zenici M.K. Lišenje slobode uslijedilo je kao rezultat posebnih istražnih radnji i višemjeseinog rada na aktivnostima u akciji kodnog naziva 'Kameleon', koje su provodile navedene agencije pod nadzorom ovog Tužilaštva, a zbog postojanja osnova sumnje da je sutkinja Općinskog suda u Zenici u dužem vremenskom periodu činila određena koruptivna krivična djela", saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva ZDK.

Sutkinja M. K. će u toku sutrašnjeg dana biti predata u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona na dalje postupanje.