Crna hronika
0

Uhapšena jedna osoba zbog pucnjave u sarajevskom naselju Hrasno

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Policijski službenici su sinoć uhapsili jednu osobu zbog pomaganja osumnjičenom za pucnjavu u ulici Azize Šaćirbegović, u sarajevskom naselju Hrasno. Uhapšen je T.S. iz Sarajeva.

Podsjećamo, sinoć u 18:50 sati, obaviještena je II PU da je u ulici Azize Šaćirbegović, općina Novo Sarajevo, došlo do upotrebe vatrenog oružja kada je povrijeđen A.D., rođen 1989.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana u Klinici urgentne medicine UKCS-a u Sarajevu, gdje se ljekar nije mogao izjasniti o stepenu povreda, a na Klinici za ortopediju i traumatologiju je zadržan na daljem liječenju.

Sinoć, u 20:15 sati, u ulici Trg žrtava Srebrenice, općina Novo Sarajevo, pronađen je i uhapšen T. S., rođen 1986. godine, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 33. KZFBiH (Pomaganje) u izvršenju krivičnog djela iz člana 323. KZFBiH (Izazivanje opće opasnosti).

O ovom slučaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a T.S. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, koji nastavljaju rad na potpunom rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, kao i pronalasku osumnjičenog M.E..