Policija rasvijetlila krađu
0

Uhapšen trojac koji je provalio u Franjevački samostan

Piše: N. J.
Stvari ukradene iz samostana
Sarajevska policija uhapsila je trojicu kradljivaca koji su u utorak ujutro, oko 5:15 sati, opljačkali crkvu Svetog Ante (Franjevački samostan), u starogradskoj Franjevačkoj ulici.

Uhapšeni su Nermin Bečirović (1987) iz Ilijaša, Adem Žilić (1986) iz Tuzle i Amar Babić (1985) iz Sarajeva. Oni su iz samostana ukrali telefon, LCD monitor, centralnu jedninicu kompjutera, drveni križ i određenu sumu novca.

Sarajevski policajci su radeći na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, kao i teških krađa u sarajevsku katedralu i Župni ured u ulici Josipa Štadlera, općina Stari Grad, obaviješteni od kolega da su na području Mostara prilikom legitimisanja zadržani Bečirović i Žilić, koji su kod sebe posjedovali veću količinu sitnog kovanog novca i predmete za koje nisu mogli dokazati porijeklo.

Oni su lišeni slobode, a potom su u Sarajevu priznali ovu krađu, te da je s njima u tome učestvovao Amar Babić. Pri pretresu Babićevog stana pronađeni su i drugi otuđeni predmeti. U svojstvu svjedoka policija je ispitala i D. D. iz Sarajeva od kojeg je oduzet laptop koji je kupio od Žilića.

Trojica uhašpenih u srijedu su uz službeni izvještaj predani Kantonalnom tužilaštvu.