"Narušeni odnosi"
10

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo Mile Tubića u Prijedoru

FENA
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Prijedorska policija uhapsila je osobu inicijala B.P. (1990.) iz Dizdarlija zbog sumnje da je 9. juna ubio Milu Tubića iz tog prijedorskog naselja.

Nezvanično, uhapšen je Branislav Plavšić, a motiv su narušeni komšijski odnosi.

O ovom slučaju danas su na vanrednoj konferenciji za novinare govorili glavni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor Mladen Mitrović, načelnik Policijske uprave Prijedor Dalibor Ivanić, te načelnik Sektora kriminalističke policije Goran Mikanović.

Mikanović je naveo da je na osnovu prikupljenih materijalnih i ličnih dokaza te na osnovu kriminalističke obrade osumnjičenog, utvrđeno da je B.P. iz automatske puške ubio Tubića.

B.P. će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat u nadležnost postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, na dalje postupanje.

Načelnik Ivanić je naveo da su policijski službenici Policijske uprave Prijedor, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, a u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, preduzeli više operativno taktičkih i istražnih mjera i radnji s ciljem rasvjetljavanja ovog ubistva.