MUP RS
11

Uhapšen Maglajlija koji je u Doboju pokušao automobilom pregaziti policajca

M. G.
Ilustracija/Arhiv Klix.ba (Foto: D. S./Klix.ba)
Ilustracija/Arhiv Klix.ba (Foto: D. S./Klix.ba)
Policijski službenici Policijske uprave Doboj, jučer su uhapsili osobu inicijala A.M. iz Maglaja za koje postoji osnov sumnje da je izvršilo krivično djelo "Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti".

Kako stoji u saopćenju PU Doboj, navedena osoba je 26. marta, nakon što se oglušila o direktnu naredbu da zaustavi vozilo, istim pokušala pregaziti policajca.

"Za prijavljeno lice inicijala A.M. postoji osnov sumnje da se u mjestu Donja Paklenica, područje grada Doboja, 26. marta, oko 17 sati, prilikom kontrole saobraćaja oglušilo o naredbu policijskih službenika da zaustavi vozilo marke 'Audi' na kojem su se nalazile nepripadajuće registarske oznake a kojim je tad upravljalo, nakon čega je sa istim udarilo u službeno vozilo marke 'Peugeot' a zatim sa direktnom namjerom da napadne policijskog službenika usmjerilo vozilo prema istom, što je policijski službenik izbjegao"

Nakon navedenog lice inicijala A.M. se velikom brzinom udaljilo regionalnim putem u pravcu Ševarlija, područje grada Doboja. Nad navedenim licem je izršena kriminalistička obrada i isto je danas predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj.