Do godinu dana zatvora
185

Uhapšen još jedan radnik benzinske pumpe u Laktašima gdje je sniman mladić koji se ubio

N. V.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Iz Policijske uprave Banja Luka su kazali da su dvije osobe na saslušanju zbog neovlaštenog snimanja mladića iz Laktaša. Dvadesetdvogodišnjak je prije dva dana počinio samoubistvo nakon što je snimak na kojem je on postao predmet ismijavanja na internetu.

"Dva lica čiji su inicijali V.T. i D.K. iz Laktaša uhapšena su zbog sumnje da su počinila krivično djelo neovlašteno fotografisanje i u toku je njihova kriminalistička obrada", saopćeno je.

Dodaje se da se sve mjere i radnje preduzimaju uz saglasnost i pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Tužilac se izjasnio da se nakon kompletiranja i dokumenotvanja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka protiv ovih lica dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Oni su inače osumnjičeni za krivično djelo neovlašteno fotografisanje, a jedan od njih dvojice se nalazi na videosnimku. Za ovo krivično djelo je zaprijećena kazna do godinu dana zatvora, odnosno novčana kazna.

Snimak je inače ranije objavljen na društvenim mrežama i postao je predmet ismijavanja. Na njemu se vidi radnik benzinske pumpe kako ponižava mladića, koji popunjava navodnu prijavu za posao. On mu je tom prilikom tražio odgovore na različita pitanja koja definitivno nisu dio intervjua za posao.