Crna hronika
28

Uhapšen Besim Hasečić, taksista koji je zapalio stan na Čengić-Vili

Piše: E. F.
Zapaljeni stan na Čengić vili (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Zapaljeni stan na Čengić vili (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sarajevska policija uhapsila je jučer Besima Hasečića (62) zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanja opće opasnosti kada je prije nekoliko dana zapalio svoj stan u sarajevskom naselju Čengić Vila.

Podsjećamo, cijela drama se dogodila u četvrtak kada je, kako su ustvrdili u očevici, bacio bombu u stan, nakon čega se razbuktao požar.

Srećom, u požaru nije bilo povrijeđenih, no Hasečićev stan je u potpunosti izgorio. Navodno, Hasečić je živio sam, a stan mu je trebala oduzeti banka jer je, navodno, bio žirant trećoj osobi koja nije vraćala kredit. Hasečić je iz revolta aktivirao bombu i tako uništio stan.

Od eksplozije i požara oštećeni su i stanovi iznad, prekoputa i ispod Hasečićevog stana. Oštećeno je i stubište, ali su stakla prozora već počeli mijenjati.

Policijskim uviđajem utvrđeno je i da je po stanu posuta zapaljiva tečnost čije je zapaljenje izazvala upotreba otvorenog plamena.

O hapšenju Hasečića je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, nakon čega su uhapšeni predati u prostorije Odsjeka za zadržavanje uhapšenih MUP-a Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, Hasečić je bio u bjekstvu sedam dana, a posljednji put ga je u četvrtak vidjela komšinica koja živi u stanu ispod njegovog, kada je, kako tvrdi, nakon eksplozije u njegovom stanu istrčao niz stepenice van zgrade.