U mjestu Gradac
282

Udes kamiona i automobila kod Hadžića, teško povrijeđena jedna osoba

A. B.
Foto: I. Š./Klix.ba
U sarajevskom naselju Hadžići, tačnije u mjestu Gradac, danas u 14:30 sati došlo je do teške saobraćajne nesreće u kojoj su se sudarili kamion i putničko vozilo kojim je upravljala ženska osoba koja je zadobila teške povrede.

Kako je za portal Klix.ba potvrdio Mirza Hadžiabdić, glasnogovornik MUP-a KS, policijski službenici su na terenu, vrše uviđaj.

"Jedna osoba je teško povrijeđena u saobraćajnoj nestreći i ona je prevezena u Opću bolnicu gdje će joj biti ukazana pomoć", naveli su u MUP-u KS.

Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS, nam je kazala da će vršenje uviđaja preuzeti i dežurna tužiteljica.

"Dežurna tužiteljica će uskoro početi vršenje uviđaja, trenutno je na putu prema mjestu događaja. Prema posljednjim informacijama ženska osoba je upravljala putničkim vozilom te se ona nalazi u teškom stanju", kazala nam je Bavčić.

Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj

Na fotografijama je vidljivo da je od siline udarca automobil završio na zelenoj površini pored glavne saobraćajnice te da je vozačeva strana potpuno uništena.

Uzrok nesreće će biti poznat nakon obavljenog uviđaja, a iz BIHAMK-a su naveli da je zbog ove saobraćajne nesreće potpuno obustavljen saobraćaj na putnom pravcu Hadžići-Pazarić (u naselju Gradac).