Crna hronika
17

Udavio suprugu jer je nije mogao slušati: Jovo Nišić ostaje iza rešetaka

Piše: E. F.
Foto: Ilustracija/Klix.ba
Foto: Ilustracija/Klix.ba
Jovi Nišiću, osumnjičenom da je u subotu u porodičnom domu u Modriči zadavio vlastitu suprugu, određen je jednomjesečni pritvor, a prema odluci sudije za prethodni postupak Okružnog suda u Doboju.

"Pritvor je određen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da bi puštanje na slobodu osumnjičenog moglo rezultirati stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda, imajući u vidu da se radi o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od 10 godina ili teža kazna, koje je po načinu izvršenja posebno teško jer je izvršeno na brutalan način – davljenjem oštećene, što je izazvalo veliku uznemirenost građana", kazala nam je Slobodanka Lukić, glasnogovornica Okružnog tužilaštva u Doboju.

Naime, Okružno tužilaštvo provodi istragu protiv osumnjičenog zbog osnovane sumnje da je u subotu oko 12 sati u svojoj porodičnoj kući u Modriči, nakon verbalnog sukoba, lišio života svoju suprugu Maru, tako što ju je stegnuo rukama u predjelu vrata, nakon čega je oštećena nakon izvjesnog vremena preminula.

Kako smo saznali, preminula je bila psihički nestabilna osoba pa se zbog toga stalno svađala sa suprugom. Navodno, Nišić to više nije mogao izdržati.