Nesreća kod Importannea
67

Vozač Land Rovera koji je udario pješaka u inozemstvu

Piše: N. J.
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Sarajevska policija pronašla je Land Rover čiji je vozač u ponedjeljak oko 11:15 sati udario pješaka na prilaznom putu ulaza u podzemne garaže Importanne centra u Sarajevu, a potom pobjegao. U tome su policiji uveliko pomogli građani.

Pješaku L. I. (1993.) pomoć je pružena u bolnici Koševo, gdje je zadržan na liječenju. Policija se nakon ove nesreće obratila građanima sa molbom da im pomognu u identifikaciji vozača (tada se spominjalo da je vozio Range Rover), nakon čega su u utorak oko 18:30 sati i uspjeli pronaći vozilo Land Rover registarskih oznaka A71-A-800.

Utvrđeno je da je u vrijeme kada se saobraćajna nesreća dogodila vozilom upravljao K. I., rođen 1967. godine u Zagrebu, nastanjen u Sarajevu, a koji se trenutno nalazi u inozemstvu.

Obaviješten je kantonalni tužilac u Sarajevu, a protiv K. I. će biti poduzete zakonom predviđene mjere. Iz policije su uputili zahvalnost građanima, koji su, dajući korisne informacije, policijskim službenicima pomogli pri rasvjetljavanju ovog događaja, identifikaciji učesnika saobraćajne nesreće, kao i pronalasku vozila.