Policijska akcija
66

Ubistvo u Banjoj Luci: Uhapšen muškarac nakon što je kod škole pronađeno beživotno tijelo

A. L.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Muškarac D. R. iz Banje Luke uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo ubistvo, a nakon što je jučer u blizini jedne škole u ovom gradu pronađeno beživotno tijelo.

"Preduzimanjem operativnih mjera i radnji, nakon izvršenog uviđaja u mjestu Kola, grad Banja Luka, gdje je juče oko 06:35 sati u blizini osnovne škole pronađeno beživotno tijelo lica R.V. iz Banje Luke, policijski službenici su došli do saznanja da je lice D.R. upotrebom fizičke snage i podesnog predmeta nanijelo povrede licu R.V. uslijed kojih je isti preminuo", navodi se u saopštenju MUP-a RS.

Ističu da je na osnovu naredbe dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske izvršena obdukcija, kojom prilikom je utvrđeno da je smrt lica R.V. nastupila nasilnim putem, kao posljedica više nanesenih udaraca tupim predmetom u predjelu glave.

"Na osnovu naredbe sudije Okružnog suda u Banjoj Luci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, 19.04.2024. godine izvršeni su pretresi stana i vozila koje koristi lice D.R., kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela", dodaje u saopštenju.

Navode da su sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a nakon kompetiranja i dokumentovanja predmeta lice D.R. će danas uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.