Ubistvo u porodičnoj kući
1

FOTO / Ubio suprugu pa se predao policiji

Piše: D. Brkić
Džemal Džambić (66), iz tuzlanskog prigradskog naselja Plane, nakon ubistva supruge Ismete (63), koje se dogodilo sinoć oko ponoći, dobrovoljno se predao službenicima Policijske stanice Zapad. Komšije Džambića tek jutros su čuli za ubistvo i to kada su pred njihovom kućom ugledali policijski kombi.
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Džemal Džambić (66), iz tuzlanskog prigradskog naselja Plane, nakon ubistva supruge Ismete (63), koje se dogodilo sinoć oko ponoći, dobrovoljno se predao službenicima Policijske stanice Zapad. Komšije su tek jutros saznale za ubistvo i to kada su pred kućom Džambića ugledali policijski kombi.

U Kantonalnom tužilaštvu Tuzla navode kako je Džemal Džambić supruzi zadao više uboda nožem po raznim dijelovima tijela, usljed čega je preminula na mjestu događaja. Sa Džemalom i Ismetom u potkrovlju kuće stanuje i njihov sin, ali nije poznato gdje je on bio u vrijeme tragičnog događaja.

Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Uviđaj na mjestu događaja je obavio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona u saradnji sa Sektorom kriminalističke policije MUP-a TK i Odjelom krim policije Policijske uprave Tuzla. Prilikom uviđaja su prikupljeni materijalni i drugi dokazi te je provedeno niz različitih istražnih radnji kako bi se utvrdile okolnosti vezane za događaj.

Dežurni tužilac je izdao naredbe za obdukciju tijela ubijene žene i naredbe za tjelesni pregled i uzimanje uzoraka krvi i urina osumnjičene osobe. Nakon dostavljanja Izvještaja MUP-a TK, tužilac će izdati naredbe i za druga potrebna vještačenja.