Kobni događaj s Pofalića
39

Ubice Kenina Lukača iz Sarajeva osuđene na blizu 30 godina zatvora

S. Š.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Pred Kantonalnim sudom u Sarajevu danas je donesena prvostepena presuda u predmetu "Sead Adilović i drugi" koji se odnosi na ubistvo Kenina Lukača.
Sudski postupak se vodio protiv Seada Adilovića, Vedada Višnjića i Asmira Murtovića zbog krivičnih djela ubistvo, neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Današnjom presudom Adilović je osuđen na 15 godina i šest mjeseci zatvora za "Ubistvo", "Stavljanje u promet opojnih droga i oružje", Vedad Višnjić na 11 godina zbog krivičnog djela "Ubistvo", dok je Asmir Murtović je dobio tri godine zbog pomaganja nakon počinjenja krivičnog djela ubistva, potvrđeno je za Klix.ba.

Kako je ranije navedeno u optužnici, oni su se teretili da su 20. januara 2022. godine oko 16 sati i 50 minuta u ulici Ruđera Boškovića, nakon naguravanja, usmrtili Kenina Lukača.

Inače, Kenin Lukač je bio prijatelj Mehmeda Ramića koji je ubijen mjesec dana prije Kenina, što su optužni prilikom svjedočenja u svoju koristi povezali i tvrdili da je upravo iz tog razloga i Kenin ubijen.

Odnosno, prema njihovim tvrdnjama, Kenin je htio osvetiti svog prijatelja, a krivio je Adilovića, Višnjića i Murtovića jer je jedan od osumnjičenih za ubistvo Ramića Adel Kabaš, rođeni brat Murtovića, koji je pritom promijenio prezime u Kabaš. On se trenutno nalazi u bjekstvu i protiv njega nije moguće podići optužnicu.