Crna hronika
0

Ubica s Pala imao pomagača

FENA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Nikola Veselinović, osumnjičeni za ubistvo Bojana Furtule jučer na Palama, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ubistvo, predat je Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo na daljnji rad i postupanje, dok će protiv Ž.L. biti podnesen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

Iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo danas je, uz navođenje inicijala iz ovog slučaja, saopćeno da je Veselinoć ispitan u vezi s ovim ubistvom.

On je jučer oko 9.00 sati u ugostiteljskom objektu "Omerta“ na Palama, pucao u Bojana Furtulu, koji je od zadobijenih povreda preminuo tokom transporta u bolnicu Kasindo.

Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo su, nakon preduzetih operativno taktičkih i istražnih mjera i radnji, stupili u kontakt sa osumnjičenim, što je rezultiralo njegovom predajom, jučer oko 16.00 sati.

Veselinović je u policiju došao u prisustvu branioca.

Furtula i Veselinović su od ranije poznati policiji po krivičnim djelima, a imali su i međusobne sukobe u ranijem periodu.