Zločin kod Konjica
246

Ubica iz Podorašca žrtvu ubio vatrenim oružjem, a potom je izbo nožem

Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba
Muškarac inicijala E. G. (1976.) osumnjičen je da je ubio muškarca u Podorašcu kod Konjica te pobjegao u nepoznatom pravcu. Brojne snage MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona tragaju za njim na širem lokalitetu konjičke općine.

Ovaj težak zločin desio se jutros u 7:30, a dežurni tužilac Tužilaštva HNK za Klix.ba je kazao kako se poduzimaju opsežne akcije potrage za ubicom iz Podorašca.

"Još nije priveden osumnjičeni za počinjenje ovod djela. Nastradao je S. S. (1980.) iz Konjica, a pregledom je ustanovljeno da ima dvije vrste rana i od vatrenog i od hladnog oružja", kazao je dežurni tužilac.

Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba

Dosta toga ukazuje na to da ga je ubio muškarac inicijala E. G. (1976.), ali tužilac, kao ni drugi organi u istrazi, ne mogu to službeno potvrditi. Spekulira se da je osumnjičeni ranije kažnjavan za teška krivična djela.

Nastradali je, kako saznajemo, vlasnik prodajnog objekta u kojem se ubistvo i desilo, a motivi ovog teškog krivičnog djela još uvijek nisu poznati. U potragu je uključena i Specijalna jedinica MUP-a HNK.