Prebačen na hirurgiju u Mostar
0

Ubica Ante Malića isjekao vene

SRNA
Andrija Ćerdić
Andrija Ćerdić
Policajac Andrija Ćerdić, koji je iz službenog pištolja ubio potpredsjednika stranke HSS-NHI BiH Antu Malića, smješten je na Odjeljenje hirurgije Kliničke bolnice u Mostaru zbog povreda koje su posljedica samopovređivanja, potvrđeno je iz MUP-a Livanjskog kantona.

Ćerdić je uhapšen juče u blizini porodične kuće u Gornjem Brišniku, opština Tomislavgrad. Prilikom hapšenja uočene su povrede na nekim dijelovima njegovog tijela, zbog čega je prevezen u kantonalnu bolnicu "Fra Mihovil Sučić" u Livnu, ali je zbog ozbiljnosti povreda odmah prebačen u mostarsku bolnicu, rekao je Srni portparol Uprave policije MUP-a Ivica Vrdoljak.

Direktor kantonalne bolnice u Livnu Ivica Jozić izjavio je za lokalne medije da je Ćerdićevo zdravstveno stanje stabilno, da on nije vitalno ugrožen, te da povrede upućuju na pokušaj samoubistva rezanjem vena na lijevoj ruci.

"Zbog povezivanja sitnih krvnih sudova - vena na podlaktici ruke, potreban je operativni zahvat vaskularnog hirurga, zbog čega je Ćerdić jučer prebačen u bolnicu u Mostaru", objasnio je Jozić.

Ćerdić je u subotu, 16. aprila, u kafiću "TIP" u Tomislavgradu ubio Antu Malića. 

Prema informaciji iz MUP-a Livanjskog kantona, policajac Andrija Ćerdić je zbog teže povrede radne dužnosti bio suspendovan 2007. godine, jer je nanio štetu ugledu MUP-a i nedostojno se ponašao u vršenju službene dužnosti. 

Javnost u Tomislavgradu, nakon zločina koji je počinio, traži odgovor na pitanje kako je bilo moguće da lice koje je sklono nasilju i drskom ponašanju obavlja časnu i odgovornu dužnost policajca.