Akcija FUP-a
24

U Zenici uhapšene dvije osobe zbog proizvodnje i prometa kanabisa

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Federalna uprava policije je u sklopu aktivnosti vezanih za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga danas na području Zenice uhapsila dvije osobe: V. I. (rođen 1960. godine) i V. A. (rođen 1997. godine).

"Policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, te angažman Specijalne policijske jedinice FUP-a i asistenciju MUP-a ZDK, poduzimali aktivnosti vezano za krivično djelo 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' iz člana 238. Krivičnog zakona FBiH", navodi se u saopštenju FUP-a.

U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Zenici, izvršen je pretres na jednoj lokaciji na području Zenice, te su lišena slobode dva lica, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo: "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga".

"Prilikom pretresa oduzeta je određena količina suhe zeljaste materije koja izgledom asocira na opojnu drogu 'kanabis', novčanice koje su najvjerovatnije krivotvorene, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom", stoji u saoštenju.

Lica lišena slobode su kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, a prema njihovim navodima, u zakonskom roku će biti predana na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.