Policija traži Turčina
597

U Zenici ubijena dva trgovca devizama, ubica i pomagač u bjekstvu

E. M.
Policija na mjestu događaja obavlja drugi uviđaj (Foto: E. M./Klix.ba)
Policija na mjestu događaja obavlja drugi uviđaj (Foto: E. M./Klix.ba)
U zeničkom naselju Nova Zenica danas su ubijena dva trgovca devizama, a policija traga za državljaninom Turske koji se dovodi u vezu sa ovim slučajem, potvrđeno je za Klix.ba.

Zenička javnost u šoku je nakon dvostrukog ubistva koje se dogodilo nakon tučnjave koja je Policijskoj stanici Centar dojavljena oko 10 sati.

Policija još uvijek obavlja uviđaj nakon pronalaska drugog tijela muškarca koji se bavio trgovinom devizama, a radi se najvjerovatnije o starijem muškarcu A. M.

Prema informacijama do kojih je došao portal Klix.ba, za sada nepoznate osobe koje se dovode u vezu s ovim slučajem dogovorile su razmjenu veće količine novca, navodno, više desetina hiljada eura.

Trgovci devizama došli su na lokaciju s namjerom da završe posao uslijed čega je, kako je prijavljeno MUP-u, izbila tučnjava, a neposredno nakon toga policija je u grmlju pronašla tijelo R. O.

Nekoliko sati nakon prvog uviđaja, jedan građanin je na istoj lokaciji na stolici zatekao tijelo i drugog ubijenog, nakon čega je pozvao policiju koja je oko 16 sati započela i drugi uviđaj.

Kako saznajemo, policija u Zeničko-dobojskom kantonu je na nogama i tragaju za bijelim kombijem koji se od jutros dovodi u vezu s ovim dešavanjima, a traga se za ubicom i muškarcem koji se može dovesti u vezu s ubistvima.