Akcija "Plantaža"
25

U Vukosavlju i Doboju oduzeti narkotici, oružje i municija

B. R.
Foto: MUP RS
Foto: MUP RS
U jučerašnjoj akciji policije "Plantaža 2020" na području Vukosavlja i Doboja zaplijenjena su narkotička sredstva i oružje, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a.

Prilikom pretresa dvije lokacija u Vukosavlju, koje koristi osoba J.K., pronađeno je i oduzeto 13 stabiljki zelene boje koje asociraju na Indijsku konoplju visine od 0,80 do tri metra, listovi koji asociraju na listove Indijske konoplje ukupne težine 150 grama, gnojivo u tečnom stanju u granulama, kanisteri koji su namijenjeni za zalijevanje stabiljki, vreće u kojima se prethodno nalazila industrijska zemlja ili humus i pištolj.

Foto: MUP RS
Foto: MUP RS

U blizini kuće J.K. pronađen je i zasad 20 biljaka zelene boje koje asociraju na Indijsku konoplju visine od jednog do četiri metra.

Foto: MUP RS
Foto: MUP RS

U Doboju na lokaciji koju koristi osoba D.R. pronađene su i oduzete dvije vojne puške sa pripadajućim okvirima, blizu 200 komada vojnih puščanih metaka i više od jednog kilograma biljne materije koja asocira na marihuanu.

Foto: MUP RS
Foto: MUP RS

Protiv navedenih osoba su, kako je saopćeno iz MUP-a RS, kompletirani predmeti te će Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biti dostavljeni Izvještaji o izvršenim krivičnim djelima "Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga" i "Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija".