Crna hronika
1

U Višegradu nestala starica, policija moli za pomoć

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Dobrinka Sekulić (1934.), nastanjena u mjestu Bjeljajci, u općini Višegrad, nestala je, a policija moli građane da, ukoliko dođu do bilo kakvih saznanja o nestaloj starici, odmah obavijeste najbližu policijsku stanicu na besplatan broj 122.

Nestanak starice jučer je policiji prijavio njen sin, saopćeno je iz CJB Istočno Sarajevo.

Dobrinka se 8.decembra u jutarnjim satima udaljila iz porodične kuće u pravcu crkve u Dobrunskoj Rijeci.

Prema izjavi prijavitelja, na glavi je imala braon maramu, plavi radnički mantil, ispod njega crni pleteni pulover, plavu suknju do koljena, na nogama tanke crne čarape do koljena, preko njih pocijepane vunene čarape i crne opanke.

Sin nestale starice je također izjavio da je naknadno saznao da je njegova majka 8. na 9. decembar prenoćila kod rodice u Dobrunskoj Rijeci.

Operativnim radom na terenu, policijski službenici su došli do saznanja da je starica, 9.decembra, boravila u mjestu Budimlija, općina Rudo, u kući svog rođaka, koji je istog dana, oko 13 sati, svojim vozilom prevezao do crkve u Dobrunskoj Rijeci.

Od tada se starici gubi svaki trag.

Policijski službenici policijskih stanica Višegrad i Rudo, zajedno s pripadnicima Lovačkog udruženja "Panos", danas će izvršiti pretragu terena i preduzeti i druge potrebne mjere i radnje radi pronalaska nestale žene.