Uhapšene dvije osobe
9

U tučnjavi u Sarajevu muškarac zadobio povrede opasne po život

Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
U sarajevskom naselju Boljakov Potok u četvrtak navečer dogodila se tučnjava između više osoba, a jedna osoba je zadobila povrede opasne po život. Uhapšene u dvije osobe.

Kako je saopćeno iz MUP-a KS, tučnjava se dogodila 15 minuta iza ponoći u ulici Smaila Šikala. Dolaskom na teren policijski službenici su zatekli povrijeđene osobe Č.H., rođen 1977.godine u Sarajevu i R.A., rođen 1980.godine u Sarajevu.

Ljekarsku pomoć im je ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, nakon čega su prevezeni u UKC u Sarajevu gdje su R.A. konstatovane teške tjelesne povrede opasne po život. Zadržan je na Klinici za neurohirurgiju. Č.H je zadobio lakše tjelesne povrede.

"Radeći na rasvjetljavanju navedenog događaja, istog dana u 03:30 sati, policijski službenici IV PU lišili su slobode K.A., rođen 1979.godine u Sarajevu zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Teška tjelesna povreda, na štetu R.A. i krivično djelo laka tjelesna povreda, na štetu Č.H. iz Sarajeva. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo i laka tjelesna povreda, na štetu K.A., slobode je lišen Č.H. iz Sarajeva", saopćeno je iz MUP-a KS.

O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo koji nastavljaju rad na dokumentovanju opisanih krivičnih djela.