Magistralni put M-17
0

U tri nesreće jedna osoba zadobila teže, a 6 lakše povrede

ZEDA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Na magistalnom putu M-17 u tunelu Karaula kod Žepča za samo četrdeset minuta desile su se dvije saobraćajne nezgode u kojima je jedna osoba zadobila teže tjelesne povrede, a dvije lakše tjelesne povrede. Lakše tjelesne povrede zadobilo je i pet lica u saobraćajnoj nezgodi u naseljenom mjestu Hece kod Zenice.

U prvoj nezgodi je teže povrijeđena Nađa Dizdarević iz Sarajeva, koja je upravljala vozilom Opel Astra, registraskih oznaka 273-M-392, i ona je prebačena na odjel Urgentne medicine Kantonalne bolnice Zenica. Na ovom odjelu je na medicinskoj opservaciji i Senada Neslanović, suvozačica iz jednog vozila koje je sudjelovalo u drugoj saobraćajnoj nezgodi u ovom tunelu.

"Na odjel je pristiglo ukupno sedam lica i sve su stabilne. Dvije osobe smo zadržali na posmatranju da se ne bi šta iskomplikovalo, a pet koje su povrijeđene u naselju Hece, dvije žene, dvoje djece i muškarac su nakon ukazane pomoći pušteni", rekla nam je dežurna liječnica Kašmira Huseinović.

U prvoj nezgodi koja se dogodila oko 12:40 sati u sudaru u tunelu Karaula učestvovali su vozilo Golf, registarskih oznaka 189-J-654, kojim je upravljala Lejla Redžić iz Žepča, automobil Opel-Astra, 274-M-392, kojim je upravljala Nađa Dizdarević iz Sareajeva, i vozilo Golf, hrvatskih registracija ST 855PL, koji je vozio Dragan Pranjić iz Žepča.

U drugoj nezgodi u tunelu, koja se dogodila oko 13 sati, sudjelovala su vozila Golf, registracijskih tablica 927-E-934, koji je vozio Ramiz Neslanović iz Zenice, i automobil Seat, SL-7680, koji je vozio Dragan Trupinac iz Travnika, dok su u nezgodi kod Heca sudjelovala četiri putnička automobila.

Za sada se ne znaju okolnosti i pojedinosti pod kojima su se dogodile ove tri nezgode, ali je najvjerovatnije u pitanju neprilagođena brzina na ovom dijelu magistralnog puta M-17. Uviđajne radnje obavili su pripadnici policije MUP-a ZDK, istraga je u toku.