Crna hronika
4

U Trebinju pronađena plantaža indijske konoplje i veća količina naoružanja

Klix.ba
U mjestu Čvarići u Trebinju, policijski službenici Odjeljenja za organizovani kriminalitet i droge pronašli su plantažu zeljaste biljke koja svojim karakteristikama asocira na indijsku konoplju. Uviđaj je izvršen jutros, a izuzeta je 61 stabljika indijske konoplje.

Policijski službenici su jučer oko 13 sati lišili slobode tri osobe koja se mogu dovesti u vezu sa pronađenom plantažom. Riječ je osobama inicijala Č.B., M.S. i D.S.

Nakon lišenja slobode izvršeni su pretresi kuća i pomoćnih prostorija na pet lokacija koje koriste navedene osobe. Tom prilikom je uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta oduzeto: više hiljada komada municije različitog kalibra, dva ručna raketna bacača - zolje, više ručnih bombi, šest komada trenutne trombonske mine, četiri patrone eksplozivnog punjenja, poluatomatska puška, puška pumparica kao i određena količina osušene biljne materije koja svojim karakteristikama asocira na insijsku konoplju.

Policijski službenici Odjeljenja za organizovani kriminalitet i droge su u 13 sati uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Okružnom tužilaštvu u Trebinju, a zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo "neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga" predali osobe inicijala Č.B. i M.S.

Protiv T.S. i D.S. policijski službenici nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela "nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija".

Za osam mjeseci 2016. godine ukupno je evidentirano šest krivičnih djela "neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga" i 81 prekršaj, a oduzeto je oko pet kilograma marihuane, 85 grama spida, 0,6 grama heroina i 29 stabljika indijske konoplje.